Werking

Hoe is de Poezenboot ingericht?

We hebben twee binnenschepen met elke een lengte van 40 meter. Er is een beneden- en bovenverdieping. Boven lopen de gezonde katten rond, zij zijn gevaccineerd , gecastreerd of gesteriliseerd en voorzien van een microchip. Voor ze naar boven kunnen komen, blijven ze eerst twee weken beneden in de quarantaine-afdeling.

De benedenverdieping bestaat uit 6 verschillende ruimtes waar de dieren met verschillende noden kunnen verblijven, zoals vb. een kamer voor bevallende katten en katten met jongen en kittenkamers.

Tijdens de quarantaine wordt er ook gekeken of de dieren ziek zijn. Is dat het geval, dan wordt de dierenarts erbij gehaald die ze volledig gezond maakt. Zieke dieren gaan naar de ziekenboeg.

Welke poezen worden binnengebracht en wat gebeurt er achteraf?

Het gaat vooral om zieke, verwaarloosde poezen die langs de straten zwerven. Ze worden bij ons volledig op krachten gebracht, want meestal komen ze uitgemergeld binnen. In afwachting van hun nieuwe thuis verblijven zij in de veilige liefdevolle haven die de Poezenboot hen biedt.

Eens volledig gezond, gevaccinneerd en gesteriliseerd/gecastreerd zoeken we een adoptiegezin. We houden alles op computer bij zoals plaats van herkomst, geboortedatum en ziektes die ze hadden en uiteindelijk ook wie ze adopteert.

Na 24 jaar kon de poezenboot al voor 15000 katten een nieuwe thuis vinden.


Wie doet al dat werk?

Er werken een 8-tal medewerkers. Sommigen komen dagelijks, anderen tijdens het weekend. Zij maken alles netjes, ontsmetten, geven eten en drinken, maken de kattenbakken proper,…
Het werk op de Poezenboot is wikken en wegen, je beleeft momenten van geluk en opluchting en momenten van frustratie en machteloosheid. Maar één ding is zeker. Iedereen die zijn best doet om de dieren te helpen, op welke manier dan ook, heeft zin gegeven aan zijn individuele leven ook al is het vechten tegen de bierkaai. Zolang deze mensen er zijn, zijn de dieren niet helemaal verloren!Gered en een nieuwe thuis gevonden.Gered en nieuwe thuis gevonden.

Met de papfles grootgebracht en een nieuwe thuis gevonden.