Financieel

IOFPA De Poezenboot bestaat intussen 27 jaar. Wij hoeven u er niet van te overtuigen dat wij in die 27 jaar duizenden poezen en andere dieren hebben geholpen. De Poezenboot is onderdeel van IOFPA. IOFPA is de overkoepelende organisatie van onder meer de Poezenboot, maar ook van Almost Home (het opvangcentrum in Griekenland, waarbij we intussen voor meer dan 1000 honden een Belgische adoptant vonden) en de in aanleg zijnde Poezenhoop. IOFPA organiseert alle campagnes die wij voeren, zoals onze vraag om een Belgische quarantaine voor dieren, in navolging van het van Rabiës verdachte “katje Lee”. Hier hebben wij succes geboekt: er werd intussen een regelgeving ontworpen voor een Belgische quarantaine voor honden en katten verdacht van Rabiës.

IOFPA vangt jaarlijks honderden dieren op. Deze dieren, die dikwijls te klein, ziek, ondervoed en verwaarloosd binnengebracht worden, hebben uw en onze hulp hard nodig. Soms nemen we in beslag genomen dieren op. Die zijn altijd sterk verwaarloosd. Al deze dieren hebben medische zorg nodig voor genezing, vaccinatie, ontworming, veterinaire voeding, revalidatie, noodzakelijke operaties, warmtebronnen en zo veel meer. Deze dieren vragen ook om voeding, verwarming, verlichting, water, krabpalen, kattenbakken, enz. Dagelijks onderhoud vraagt om dekens, stofzuigers, ontsmettingsproducten, kattenbakvulling…
Ook hebben deze dieren nood aan opvangcentra zoals de Poezenboot en de in opbouw zijnde Poezenhoop een kattenranch voor wilde katten. De bouw en onderhoud van deze opvangcentra kosten veel geld.

IOFPA wil zich ook inzetten om via gerechtelijke weg dierenwelzijn tot zijn recht te brengen. Gerechtelijke procedures gaan samen met een hoog kostenplaatje.

Graag zouden wij in de toekomst samen met u ons werk verderzetten. Dieren hebben onze steun nodig, want er zijn nog steeds te veel dieren die achtergelaten worden en in asielen verblijven. Dit zowel in België als in Europa.

Financiële giften zijn steeds welkom op:

I.O.F.P.A. ivzw

IBAN: BE71 4414 6268 2169

Vanaf 35 euro bent u lid, vermeld dan in de mededeling naam en adres.

Ik word nu voor één jaar Erelid van IOFPA-De Poezenboot voor 70 euro.

Ik word nu voor één jaar Steunend Lid van de IOFPA-De Poezenboot voor 35 euro.